slide show

SKRIVET: 2012-01-11, kl 13:17:54 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Svenska

Just nu sitter jag och Tove på svenskan efter en delikat lunch! Dvs rotfruktscurry, MUMS!

Tove är osocial och sitter och skriver pluggis asså! Haha nä hon är så söt så..
Efter svenska är det bara engelska sen sluta vi yeey!

Bilden funkar som vanligt med blogg.se 's cp app..

SKRIVET: 2012-01-11, kl 08:59:22 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Skolan igen

Just nu sitter jag på religon, lär oss om buddhismen, kanske kul faktiskt!

Efter skolan så kommer min snälla far och hämtar mig! Fördelar med sjukt pappa som ALDRIG kan sitta still haha! Det. Blir iaf att plugga franska och sen åka upp till stallet. Förhoppnigsvis får jag skjuts eftersom min moppe har pajjat så pappa skulle åka in med den idag så Meck-gubbar får laga den. :)

Tanken är iaf att rida till ridhuset och få loss honom i höger, får se hur länge jag hinner rida eftersom hoppträningar börjar kl 18 tror jag..

SKRIVET: 2012-01-10, kl 21:50:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Gummiproppar

En som har sin häst i samma stall som mig pratade om några gummiproppar som man har i broddhålen för att det inte ska bli lika svårt att brodda om de gått utan broddar ett tag.
Jag prövade för förta gången bomull i år och det var helt kasst!! Fick inte ut den eftersom det hade blivit blött och packats så hårt när t.ex. lera hade tryckts mot.
Alla andra år har vi inte gjort något för att fylla dem och det var mycket bättre! Tar inte så lång tid att få ut smutsen...
Var ju i alla fall tvungen att gå in och kolla vad det var för något hon pratade om och det verkar väl ganska bra? Hade aldrig hört talas om det förut, vet inte om det är något nytt eller om det har funnits länge?
Jag tycker att det funkar så bra utan så skulle inte köpa dem men det var ju bra tänkt!
Undra bara om de sitter kvar....?
Dyra var de inte, 18 kronor för 20 stycken.
Går att köpa på: HÄÄÄÄÄÄR!
Såhär ser de ut i alla fall:
//Tove

SKRIVET: 2012-01-10, kl 21:30:00 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Dagens stall

Idag när jag kom hem från skolan, frågade jag min suuuper snälla pappa om han kunde skjutsa ner oss till ridhuset! Och det gjorde han, trots påbörjad lunginflammation. (han äter iaf pencilin)

Åkte upp fixade ordning och Hamilton och började lasta, kan krånglade lite då han hade sadeln på sig förförsta gången (såklart med täcke över) så det blev lite tight när han precis kom in, annars gick det bra!

Nere i irdhuset var det avdelat på två halvor som vanligt, ridlektion på en halva, privat på andra halvan som blir en storlket på 24*40m, och vi var ca 6ryttare, så ganska trångt idag! Men man har vant sig nu. Det är lite konstigt att de som blänger mest, och tycker man är i vägen, de är oftast de som inte kan reglerna så det är dom som är ivägen.. Sen erkänner jag såklart att jag själv ofta gör fel när man är så inne i sin ridning, men som tur är, är att de flesta är snälla och förstående!

Själva ridpasset gick bra, fick till några fina samlingar i galoppen i v. varav, innan har han inte riktigt orkat men det kommer mer och mer vilket är riktigt kul! Tyvärr så var han riktigt, riktigt fast i h. sidan.. så det blev mycket öppnor, skänkelvikning på volt, småvolter osv osv osv. för att få igenom honom i slutet var han mer loss men inte helt, så istallet streschade vi lite granna så får vi jobba vidare imorgon på det!

Världens finaste pojk!

SKRIVET: 2012-01-10, kl 20:32:50 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Duschad och klar!

Hej på er!
Idag var det första skoldagen 2012, alltid lika stor ångest som vanligt efter lov, dessutom är det bara några veckor kvar till gymnasievalet, hjälp! Jag ska söka in till Handel och Administrations programmet, inriktning administration. Igentligen skulle jag vilja gå ekonomi, och gärna på Thoren Business school, men skolan ligger för långt bort (i sthlm) och jag vet att jag aldrig skulle orka pendla, och eftersom ekonomiprogrammet är högskoleförberedande, är det sjukt mycket plugg och ingen praktik, vilket inte är bra för mig eftersom jag är galet skoltrött. Därför söker jag till handels, för skolan jag vill gå på ligger nära, 30min med buss, är mycket praktikt och lite plugg, dessutom får man högskolebehörighet, så jag plugga upp när jag har lust!

För det jobbigaste är att jag inte vet vad jag vill när jag blir stor. Jag vill gärna vara inakorderad i ett stall, när jag är 18år köpa en välutbildad äldre storhäst som jag kan lära mig på och efter kanske ett halvår/år köpa en åring med riktigt fin stam och utbilda helt själv ifrån grunden! Det är något jag velat länge, dessutom skulle man aldrig ha råd att köpa en färdig fin storhäst.

Fast ändå vill jag jobba på kontor inne i stockholm och bo i en mysig lägenhet, gå ut med kostymnissarna och käka lunch, gå runt i snygga kläder och prata i mobil.. Det livet lockar även vääldigt mycket! Tyvärr är det väldigt svårt att göra både och..

Men som tur är, så behöver jag INTE bestämma det än på ett par år!

vs
Okej kanske inte blir världs 1a som Patrik Kittel, men ändå!

Oj.. nu handlar det här inlägget om något heeelt annat än vad det var tänkt hehe.. gör ett till inlägg!

SKRIVET: 2012-01-10, kl 20:22:00 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Ryktlåda

Ryktlådan är nog den pryl som det samlas för mycket skit i? Saker som borde kastas hamnar där, tex. tomma godispåsar, avklippta lindor, dåliga bett, en trasig snokrem osv osv osv. håller ni med mig? Därför försöker jag rensa min en gång i månden! Så idag blev en sådan dag.

Själva ryktlådan i sig fick jag av min syster när jag var runt 10år, hon köpte den för hennes ihop sparade poäng på Pollux, kommer ihåg vad snäll jag tyckte hon va som gav mig massa poäng! Haha och efter det så har lådan fått hänga med! Dessutom är det lite intorkat bajs på sidorna vilket ger en extra fin effekt mot det lilla hehe..

Övrelagret

Snoddar till bla. knoppning, manborste, sytråd till att syknoppar.

Aloverasalva till hans mungipor, en hovkrats (fick en i julklapp, mamma tyckte det behövdes en ny eftersom den andra hade hängt med lika länge som ryktlådan dvs. ca 5år. ) Urtunningsax och vanlig sax, hovborste.

Gummimojjsar man sätte vid täckesspännen, ryktsten, halvhård borste, ryktborste, piggborste, kattborste (super bra att ge massage med, ta bort päls och rengöra kardborrspännen)

Rotborste, Ryktskrapa, svampfull med blåspray (ska kastas) svansborste, mankamm med rakblad på ena sidan, mindre rotborste, mjukdamm borste.

Vad har ni i eran ryktlåda? :)

 

SKRIVET: 2012-01-10, kl 16:25:13 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Skola :s

Hej alla goa som läser bloggen!
Första skoldagen efter lovet idag då, ingen mjukstart här inte vill jag lova, fullt ös ba!
Var inte lika jobbigt att gå upp i morse som jag trodde faktiskt.
Fick det nya schemat och vi slutar inte tidigt en enda dag :(
Kom hem för en stund sen och har gjort ett tidsinställt till er som kommer ikväll...
Kollar på mitt favoritprogram........ Top model :D
Så fort mamma kommer hem åker vi till stallet, har planerat att rida dressyr!
Hej då!
//Tove

SKRIVET: 2012-01-10, kl 12:09:00 | PUBLICERAT I: Denices prylar

Mina Sadlar.

Just nu har jag tre sadlar, en hoppsadel, och två dressyrsadlar. Den ena av dressyrsadlarna använder jag inte för det ligger inte längre bra på Hamilton så den är tillsalu!

Min "nya" dressyrsadel som jag använder en Stenbergs tror jag, 16,5". Köpte den av Tove i december, otroligt skön sadel som ligger som en smäck på Hamilton.

Dressyrsadeln jag köpte i somras som är tillsalu, en Santa Cruz delux, 17,5" riktigt mjuk sadel, tyvärr förstor för både mig och Hamilton.

Och tillsist, planetens obekvämaste och fulaste sadel! Dvs. hoppsadeln ;) Är så sjukt obekväm så det inte är sant! Men den ligger bra på Hamilton, och jag använder den knappt en gång i veckan, så det känns onödigt att köpa en ny.

SKRIVET: 2012-01-10, kl 08:20:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Skolan

Usch nu är jullovet över, och en ny termin hör börjat, som bla. kommer innerhålla, oändligt mycket läxor, prov, nationella prov, men även GRUNDENTEN! Herregud vad jag längtar!

Få springa runt i vit klänning, fira med sina vänner bara få vara suuuper glad! Jag kommer vara super glad! De 3 största anledningarna kommer vara att:
1: Klarat mig igenom grundskolan med bra betyd dvs. majoriteten VG och MVG (Förhoppningsvis blir det så, haha)
2: Få börja gymnasiet! Ny större skola, nya människor, nya vänner!
3: Den största anledningen FÅ SLIPPA EKEBYHOLM!

Ekebyholm är skolan jag har gått på i 10år när jag går ut 9an, Ekebyholm är en kristen, vegetarisk friskola, låter kul va? ;) Skulle gissa på att skolan har ca 300elever.

Egentligen är det en super bra skola, engagerade lärare, som mer än gärna stannar kvar efter deras arbetstid för att hjälpa elever inför prov! Man får lära sig ta ansvar, väldigt lite mobbning, faktiskt! Man känner sig trygg helt enkelt! Men efter 10år, börjar jag bli väldigt less på Ekebyholm stämmningen, jag vill lämna lilla skolan i skogen, till Roden i Norrtälje! Förhoppningsvis kommer jag gå Handel och Administration där nästa år!

Det är väll de här tre punkterna jag får tänka på om och om och om igen sista terminen för snart, är det grundenten!

SKRIVET: 2012-01-09, kl 22:01:00 | PUBLICERAT I: Denices prylar

Mina träns.

Träns och schabrak är något jag är förälskad i! Tänkte nu visa er de träns jag använder regelbundet.

Först kommer favoriten, dressyrträns med bred lackad nosgrimma från Hansbo. Varierar pannaband ofta, just nu sitter det ett från Hööks på.

Sen kommer rida ut tränset, ett svart träns från Hööks, pannbandet kommer också därifrån. På tränset sitter det ett hackamore på.

Och hopptränset, ett brunt Glen Gordon.

 



SKRIVET: 2012-01-09, kl 20:50:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Lär känna mig!

Tänkte så ni får veta lite mer saker om mig, så lägger jag in ett logginlägg från Facebook, där jag gjorde en utamaning och skrev 25 sanningar om mig!

    • Denice Nielsen ‎1: Jag älskar mina vänner! :))
      den 1 januari kl. 21:41 · · 1
    • Denice Nielsen ‎2: Jag hatar att åka kommunalt, speciellt buss till skolan (a)
      den 1 januari kl. 21:41 · · 1
    • Denice Nielsen ‎3: Jag är beroende av The Sims 2.
      den 1 januari kl. 21:42 · · 3
    • Denice Nielsen ‎4: Träna är bland det tråkigaste som finns, speciellt att springa.
      den 1 januari kl. 21:42 ·
    • Denice Nielsen ‎5: Jag dricker inte alkohol :)))
      den 1 januari kl. 21:44 · · 1
    • Denice Nielsen ‎6: Jag längtar galet till gymnasiet, för då slipper jag Ekebyholm :)))
      den 1 januari kl. 21:45 ·
    • Denice Nielsen ‎7: Jag äääälskar min häst! Hähää
      den 1 januari kl. 21:45 ·
    • Denice Nielsen ‎8: Jag prioriterar alltid min häst först, vilket gör att mina betyg inte är dom bästa (a)
      den 1 januari kl. 21:46 · · 1
    • Denice Nielsen ‎9: Jag gillar inte vanlig svensson mat, tex. Falukorv, makaroner, köttbullar osv osv osv.
      den 1 januari kl. 21:47 · · 2
    • Denice Nielsen ‎10: Jag lyssnar nästan aldrig på musik.
      den 1 januari kl. 21:49 ·
    • Denice Nielsen ‎11: Jag ångrar att jag gjorde en sån här status grejj..
      den 1 januari kl. 21:52 · · 1
    • Denice Nielsen ‎12: Jag är snål, och har jämt ångest efter jag köpt något..
      den 1 januari kl. 21:54 · · 1
    • Denice Nielsen ‎13: Jag vet inte vad jag vill göra när jag blir stor ^^
      den 1 januari kl. 22:45 ·
    • Denice Nielsen ‎14: Jag samlar på kaktusar :D
      den 1 januari kl. 22:46 · · 1
    • Denice Nielsen ‎15: Jag tycker att fötter är äckliga D:
      den 1 januari kl. 22:47 ·
    • Denice Nielsen ‎16: Jag har fobi för rävar, och drömmer ofta mardrömmar om dom..
      den 1 januari kl. 22:47 · · 3
    • Denice Nielsen ‎17: Jag hatar ost, mjölk och smör..
      den 1 januari kl. 22:49 ·
    • Denice Nielsen ‎18: Jag mår illa av ketchup, och klarar inte av att vara i tex. Matsalen när många äter de ^^
      den 1 januari kl. 22:51 ·
    • Denice Nielsen ‎19: Jag klarar inte av människor som är sega (a)
      den 1 januari kl. 22:52 ·
    • Denice Nielsen ‎20: Jag vill ha skolavslutning nu!
      den 1 januari kl. 23:45 ·
    • Denice Nielsen ‎21: Jag ska på takidas spelning i april :)))
      den 1 januari kl. 23:46 ·
    • Denice Nielsen ‎22: förut kunde jag nästan alla repliker i "Alvin och gänget" och jag va skit stolt över de (a)
      den 1 januari kl. 23:48 · · 2
    • Denice Nielsen ‎23: Jag är trött.
      den 1 januari kl. 23:49 ·
    • Denice Nielsen ‎24: Jag tror inte på tomten :(
      den 2 januari kl. 12:17 ·
    • Denice Nielsen ‎25: Jag tycker inte om barn (a)
      den 2 januari kl. 12:18 ·

  • Är det något ni inte trodde om mig? ;)

SKRIVET: 2012-01-09, kl 16:33:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Planerade tävlingar

Än så länge så kan man ju inte anmäla till så många tävlingar men några är det i alla fall!
Första tävlingen 2012 blir i Katrineholm, ligger typ 2,5 timmar härifrån?
Då rider jag La:1 och La:P1.
Nästa blir i Högbo 4/2.
Rider lagtävlansprogrammet 03 och La:P1.
Den sista som jag är anmäld till är Täby, 19/2.
Då är det endast La:P1.
Sen kanske vi är med i Heby 10/3 eller Köping 11/3.
Där står det inte vilka klasser som finns ännu men det bestämmer vi när de skrivit ut det.
//Tove

SKRIVET: 2012-01-09, kl 16:31:29 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Hemma!

Har precis kommit från stallet, Bure vad kallt det är! Vi var -5 grader, känns som om äntligen vintern har kommit bara snö som fattas!

Idag blev det en lugn skritt tur, liksom igår. Är så tråkigt nu när det bara är hårt och knöligt ute! När jag var ute och red blev Hamilton jätte rädd och satte sig på rumpan! När jag kollar åt sidan ser jag en älgko med kalv springa iväg, stackars Hamilton blev skräckslagen!

SKRIVET: 2012-01-09, kl 12:44:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Bloggar jag läser

Tänkte nu tipsa om vilka bloggar jag följer!

Dressyrmupparna
För dom skriver bra, hade alltid nya fräscha bilder, man blev väldigt motiverad i ridningen av deras blogg, varför jag tycker den fortfarande är bra vet jag inte..

Ponilovers
Verkar vara riktigt roliga tjejer, Braven är galet snygg, och kul att läsa eftersom jag ibland tävlar emot Viktoria :)

Ponnysanning
För jag helt enkelt måste hålla mig uppdaterad om vad som händer i ridvärlden! Haha vad töntigt de där lät..

Shimari
För att hon är en av mina bästavänner!

14år och gravid till 15år och morsa
För jag blir galet provocerad..

Eqou
För jag älskar Fannys prickiga dressyr häst!

Ryttarmosaren
Helt ärligt tycker jag hon är dum i huvudet.. Hur kan man sitta bakom en skärm, driva en blogg som bara handlar om att vara elak och trycka ner oskyldiga människor, en sak att hon går på storbloggarna, men när hon går på nybörjare.. har hon ingen gräns? Varför jag läser hennes blogg? För jag behöver bli arg ibland..

Ganrud

Moa's blogg, Moa är en riktigt snäll tjej som rider på ridskolan där jag red förut, och även där Cello står. Moa har även gjort designer till min gamla blogg! Tyvärr uppdaterar hon inte så ofta..

Mitt liv i text och bilder
Klubbkompisen Elins blogg!

Topriiders
Frida och Isabells blogg, Frida och jag går i samma klass, och Isabell stod i samma stall som jag, rolig blogg, Isabell gör många utrustnings inlägg vilket är kul!

Hallonnallon


Min kompis Cornelias blogg! Vi åker ofta till samma tävlingar, och rider ibland ihop, en riktigt go och rolig tjej, dessutom är jag kär i hennes ponny Hallon!

SKRIVET: 2012-01-09, kl 10:09:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Att provrida

Något som jag tycker är otroligt kul är att provrida hästar! Spännade och man vet aldrig hur det går...
Skulle gärna vilja åka och "provrida" någon jättedyr bara för att få rida en sån häst.
Liksom låtsas vara  intresserad... Undrar om det är många som gör så? Varför inte, det är ju en jättebra chans att rida olika sorters hästar. De som inte har/kan ha egen häst borde ju använda sig av denna tekniken, i alla fall om man känner sig lite desperat! Hahah
Dock inte så schysst mot ägarna som kanske verkligen vill få dom sålda, så kommer man där och tar deras tid...
Har tyvärr inga bilder på de hästar jag provridit men vet att det finns film, kanske lägger upp lite av det senare?
//Tove

SKRIVET: 2012-01-09, kl 09:22:48 | PUBLICERAT I: Mobiluppladdningar

Sista lov dagen

Sista lov dagen :( och jag har vänt på dygnet.. Därför tvingar jag mig själv att vakna 9, dvs. Mitt i natten.. Skjut mig!

SKRIVET: 2012-01-08, kl 22:22:26 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Årsresumé del 2

Nu kommer fortsättningen på årsresumén! :)

Juli

Lastträningen höll på i en oändlighet,Anlitade med räddare Anna som gjorde att den rakarns ponnyn gick att lasta, innan jag anlitade henne, hade jag tränat i över 3månader, totalt 40timmar, blir förbannad över mig själv varför jag inte bad om hjälp tidigare. Men ridningen gick riktigt bra, hoppade 110cm på honom, och han gick bra i dressyren. Vi badade också flera gånger med olika kompisar, Hamilton tyckte det var suuper kul! OCh dessutom fick jag hem min underbara transport! :D Hamiltons gamla mattar kom även och hälsade på! Jag handlade även vääldigt mycket, köpte hela tävlingsutrustningen, plus mycket mer!

Haha munter ponny!

Augusti

Jag var på ridläger hos min tränare Sofia ute på Vätö, helt klart en av dom roligaste sakerna på året! Och det som gjorde det extra roligt var att vi som var på lägret, nästan alla tävlar för Rimbo! Red program på lägret en LB:1 som jag fick 64,7% på. Vi gjorde tävlings debuten, en LD hopp på Tullnäs, som inte gick något vidare, för det första var banan sjukt trång, och han behöver space, eftesom han har en ganska stor galopp, så det började med att han inte rörde sig ur fläcken inne på banan, sen kom vi igång, stoppade ut oss på 4de hindret tror jag, gjorde omstart, och han gick som en klocka! Vi var också och terrängtränade, det är nog bland det roligaste jag någonsin gjort! Och Hamilton var helt galen haha! Det ska vi göra flera gånger i vår. Hamilton blev även väldigt gallig, och lite halt typ en vecka innan tävlingsdebuten i dressyr! Så han blev promenerad ca 1 vecka, och blev sedan bra.

 

September

Månaden började med att ett gäng åkte ut till Vätö och bodde hos Fia två nätter innan tävlingen! Den 4de september blev det tävlingdebut i dressyr, red då på 65% och kom precis utanför placering! Hopptränade även för Micke, en tränare som passade oss just nu/då eftersom vi behöver självförtroende.

Oktober

Tävlade en LD hoppning på hemma plan, har för mig att jag gick felfritt efteromstart, kommer inte riktigt ihåg! Tävlade även dressyr på överby, en LB som verkligen gick skit! blir fortfarande sur när jag tänker på den.. vi räknade ut start tiden fel, så han rida fram i typ 10min.. han var seg och inte igång, jag blev ostadig, och dessutom var det en konstig domare. Vi slutade på 60%.. dock var vi inte värda mer heller! Hamilton stod även i Hallstavik i en vecka när jag praoade där! Vi tävlade även dressyr på hemmaplan, LB:0 och LB:1  kommer inte ihåg vad jag fick för % men tror 62% i LB:0 och 64% i LB:1, det var även första gången vi red två klasser!

 

November

Hamilton stod i Hallsta en vecka, eftersom jag fortfarande praoade där. Vi tävlade hopp och dressyr KM i dressyr KM debuterade vi LA:1 i förklass, den bästa ritten tillsammans! Vi red på ca 64% i KM klassen som var LB:1 gick det tyvärr inget bra, fick 63,1% tror jag eller var det 60,3% haha vi kom iallafall på en 4de placering, våran första placering! Hopp KM debuterade vi 90cm i förklass, fick 1stopp, tror vi startade om och gick nolla inte helt säker om vi startade om eller inte, och inte heller i den här KM-klassen gick det bra, han total sket i mig, vi kom runt med tre stopp tror jag..

 

December

I början gick det skit i ridningen, han var verkligen trött! Så han ställdes av två veckor, och efter vilan har han gått bättre än någonsin! Så vi tränade på och laddar inför nästa tävlingssäsong!

 

Alltså, det här har varit ett händelserikt år! Med många fram och motgångar! Jag har släppt min bästavän, och samtidigt lärt känna en otrolig ponny!

Summan av kardemumman: Ett bra år! Förutom första tre månaderna då jag mådde ganska dåligt..


 

 

SKRIVET: 2012-01-08, kl 20:57:50 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Hiss/Diss

Nu kommer det komma några hissar/dissar ifrån mig! Enligt flera personer bryr jag mig lite för mycket om hur jag ser ut när jag rider, men om man har chans varför inte se bra ut? Du skulle nog inte gå ut med prickig skitig tjocktröja, och ett par för korta jeans? Så varför skulle man vara helt omatchad och skitig när man rider? Iallafall när man rider på någon större anläggning. Och jag säger inte att det ska vara dyrmärkes utrustning, för det har jag och inte många heller råd med, men man kan se bra ut, även om schabraket är begagnat och lindorna billiga! Det är iaf min åsikt! Fast sen är jag kanske lite annorlunda? Är det fler som tycker som jag? :)

Ialla fall min hissar just nu!

(1) Silver boots på tävling!
Köpte själv ett par på globen, döö snygga!

(2) Lindor
Är sjukt mycket snyggare än benskydd när man rider dressyr, och självklart ska dom vara rena, och matcha schabraket! ;)

(3) Lackade nosgrimmor
Har varit kär i det i typ ett halvår, så galet snyggt! Har själv en 5cm bred lackad till Hamilton!



Dissar

(1) Engelska nosgrimmor
Alltså nosgrimmor utan snokrem, dvs. remmen som går under bettet.

(2) Allround schabrak till dressyrsadel
Allround schabrak hör man på namnet var de hör hemma, dvs. till en allroundsadel! Inte snyggt när en stor bit av schabraket sticker fram framför sadeln..

(3) För opassade ländtäcken
Alltså när ländtäcket inte passar bra, så man ser schabrak och hästens päls mellan täcket och sadeln är något jag undviker..



Såhär tycker jag just nu men kan ändra mig lika fort igen, skulle inte bli förvånad om jag satt och klickade hem en engelsknosgrimma, eller ett dåligt passat ländtäcke om 5min ;)

SKRIVET: 2012-01-08, kl 20:30:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Högt upp på önskelistan

Högt upp på min "önskelista" just nu är en ohästig grej, nämligen en Kenza jacka!
Jag tycker att den bruna i mocka är helt klart snyggast, dock kostar den ca 2795:-....
Jag funderar starkt på att köpa den eftersom jag hittat den i en affär för halva priset men har inte bestämt mig än.
Känns som att den är så vanlig och att så många har den.
Fast det förstås, har aldrig sett någon i Rimbo (den lilla hålan där vi bor) som har en sån, men det kommer väl här också år 2014 någon gång kan jag tänka mig.
//Tove

SKRIVET: 2012-01-08, kl 18:33:53 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Klar!

Sendan jag kom hem från stallet har jag både hunnit med att springa, äta, duscha och fixa iordning mig!
Ska nämligen på möte med ungdomssektionen kl halv åtta :) Ser inte fram emot det så mycket, tror ingen gör det...
Fast självklart kul att träffa alla gulliga som är med i den!
Våra möten brukar dock bli väldigt urspårade vilket gör att de tar väldigt lång tid så har ingen aning om när jag kommer hem...
Ska antagligen gå ur u-sek nästa år då det bara tar tid eftersom så få är intresserade när vi väl hittar på något.
Skulle vara så mycket lättare att vara en bra u-sek om vi var verksamma där det finns ridskola och fler små barn. Då kan man anordna rykttävlingar, spökkvällar och andra såna aktiviteter.
Våra möten brukar dock bli väldigt urspårade vilket gör att de tar väldigt lång tid så har ingen aning om när jag kommer hem...
Nästan en timme är det kvar tills jag behöver åka och jag är helt klar nu (nästan), det är ovanligt!
Men ha det bra! Ska spela lite kort nu innan det är dags att åka ;)
En film från maskeradhoppningen vi ordnade 2009 tror jag? Jag rider den lilla söta b-ponnyn i början.
Vi är utklädda till bäbisar och har napp, blöja och pyamas. Våra hästar har gosedjur kring halsarna...
HAHAHAHA

SKRIVET: 2012-01-08, kl 18:30:00 | PUBLICERAT I: Denices prylar

Min transport

Jag har den lyxen, som har en helt egen otroligt fin och rymlig transport! Hästarna står otroligt stadigt i den, då den har samma stomme som en bil, vilket gör den suuuper stadig! Transporten är extra bred och hög, då den är byggd för att kunna dra två stora hästar, det finns inbyggda krubbor, sadelkammare och foderkammare!

Den blåa texten håller på att tas bort ;)

(Bild tagen ur konstig vinkel, jag stod alltså vid frambommarna när bilden togs)

Bästa delen är ändå att det finns en spegel i sadelkammaren! (y)

Eftersom transporten är väldigt stor, och har ett annorlunda utseende, är det alltid kul att komma till tävlingar, folk glor ALLTID lika mycket vart man än kommer! ;)

SKRIVET: 2012-01-08, kl 18:23:35 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Årsresumé del 1

Tänkte göra en årsresumé av mitt häst 2011! Det är tur att det finns bilder och gamla bloggen att kolla i, annars hade jag aldrig kommit ihåg vad jag gjort!

Januari
Jag hade då fortfarande min foderponny Larma Cello, (han har jag ju inte berättat om!) Tove var och fotade, och han såg väldigt fin ut! (för att vara han ;)) Han var även skadad ett tag, ett broddtramp.. annars flöt Januari på!

Mycket snö var det också!

Februrari

Februari var en skit månad... Jag lämnade nämnligen tillbaka min ögon sten, älskade lilla Cello, anledningen var att jag fick högre tävlings och träningsambitioner än vad han ville/klarade av, vilket gjorde att vi båda blev frustrerade.. Därför blev det bäst så som det blev.. åkte till Thailand dagen efter vi lämnade honom, alltså 21 februari (Vilket även är Toves födelsedag!) Och i Thailand blev jag matförgiftad, vilket slutade med att jag tappade 5kg på tre dagar och fick ligga på sjukhus.. en skit månad! Innan jag lämnade tillbaka honom var jag även deprimerad... bli ledsen av att bara läsa blogginläggen!

 

Mars

Mars var min hästlösa tid, eller ett tag hade jag typ tre hästar per dag.. alla tyckte så synd om mig för jag inte hade någon häst, så jag fick fixa åt deras! Det är fördelen att så i ett stall med sjukt snälla människor! Så jag red Alexandras c-ponny Boyen, en snygg äldre herre riktigt rolig att rida dressyr på! Testade även på att rida akademiskt på en tjejs häst i stallet, tyvärr blev hästen skadad den veckan jag skulle rida varje dag, så då blev det promenader ist! Hjälpte även en tjej i stallet med hennes bråkiga Russ, men det gick inte så bra.. vi passar verkligen inte ihop! Vilket gjorde att våra ritter blev väldigt farliga för både henne och mig, så det slutade med att jag sa att det inte var värt det, det är ett under att inget allvarligar hände än att vi gick omkul..  Men jag var även och hälsade på Cello i sitt nya hem i Hallstavik!

 

 

Nora och hennes dåvarande medryttare Sara!

April

April var en bra månad, förutom att jag var väldigt depp i början, Men jag hittade även min drömprins! Hamilton alltså.. hehe ;) Honom var jag och provred första gången 2 april.  Red Russet, och ägarens varmblod lite granna, åkte och prov red Hamilton en gång till, och var ute och gick med honom, och den 19 april köpte vi honom! och sen red jag bara på :)

 

Hamiltons annons! Har strukit över priset då ingen har med och göra vad han kostade, speciellt inte människor jag inte känner.

Maj

I maj red jag på, det var även den perioden han var som starkas, han var ganska stel, så han spände sig så mycket, och jag höll emot så jag fick kramp i ytter armen typ varje ridpass, men Fia hjälpte mig och peppade, och de har gett otroligt resultat! Det var också i Maj, helt random hans första ägaren som red in honom (som bor i västerås) såg honom i hagen och kom till ridhuset när jag red, henne har jag sedan haft kontakt med, en riktigt vettig tjej, känns skönt att man vet att sin häst har haft en bra uppväxt, vilket man märker i hela honom, han är väldigt bra utbildad! Vi var med på våran första hoppclear round 60 och 70cm felfritt i båda! Han fick gå på bete sista Maj, då han hade blivit otroligt tunn på ett par dagar, vilket han blev nu när han satte vinterpäls, alltså måste han få mucho mat när han byter päls!

Juni

Hamilton gick på bete, jag tränade på, började med den oändliga lastträningen.. red honom för första gången i grimma. Jag köpte en dressyrsadel, och jag blev helt blåst.. Jag fick även reda på att världens bästa pappa köpte ett eget släp till mig! :D Tove kom till mig med Mabel, och vi red och badade med Frida, super kul! Och Tove ramlade av och fick lera överallt hihi.. Jag och Tove red också Fridas ponnyer en gång.

 

Andra halvan av året kommer lite senare!

SKRIVET: 2012-01-08, kl 15:36:04 | PUBLICERAT I: Dagens ridpass Tove

Mysridning

Blev en barbackatur i skritt på vägarna runt stallet helt utan krav idag, bara jag och Mabel.
Var verkligen mysigt att bara sitta där och njuta! Behövs dagar när häst och ryttare bara kan mysa och ha det bäst tillsammans.
Hon var väldigt pigg och hoppig för minsta lilla.
Så gulligt när hon är rädd för isfläckarna på marken och inte vet var hon ska ta vägen. Oftast väljer hon inte att hoppa bort från dem utan hoppar mot och landar mitt på och blir ännu räddare...
Sen på hemvägen är dom inte läskiga längre, då är vi ju på väg mot maten som finns i boxen ;)

//Tove

SKRIVET: 2012-01-08, kl 15:15:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Kingsland

Som jag tidigare berättat har jag en väldigt stor kärlek till Kingsland, om det inte var så att ekonomin satte stopp hade både jag och Hamilton badat i Kingsland produkter! Därför har jag gjort en topp  lista på de saker jag hellst vill ha just nu!

Är otroligt förväntansfull inför nästa kollektion! :)




SKRIVET: 2012-01-08, kl 13:00:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

ridmode

Något som blir allt vanligare är ridmodet.
Alltså att det börjat tillverkas kläder för personer som inte håller på med hästar.
Man kan tillexempel köpa knäskodda byxor som verkligen liknar ridbyxorna, även jodpursskorna blir allt vanligare och kan köpas i de flesta morderna skoaffärerna.
Finns ju även en hel del stövlar som är rid-inspirerade.
Jag personligen tycker att det är lite fräckt och faktiskt kan vara ganska snyggt.
Skulle kanske kunnat tänka mig att köpa något sånt plagg om jag inte höll på med hästar.

Kan föreställa mig att det känns som att gå runt i ridkläder just för att det är så lika.
De i min omgivning som vet att jag rider men inte gör det själva skulle nog inte fatta grejjen med det hela utan tro att jag inte orkat byta om eller något....
Från Blondinbellas blogg...

Från Vagabond.
Hur tänker ni kring detta? Är det mer "okej" att ha ridinspirerade kläder i vardagssituationer om man ej håller på med hästar i vanliga fall eller är det okeh för alla?
Vill gärna veta så sätt igång att kommentera! :D
//Tove

SKRIVET: 2012-01-08, kl 11:10:53 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

God morgon!

God morgon! Har nyss gått upp, och sitter och äter frukost, dvs. baconinlindad kyckling med fetaost och klyftpotatis!
Jag är lite annorlunda, middag till frukost är bland det bästa som finns!

Efter min härliga frukost, så drar jag upp till stallet och mockar och fixar för klockan 1 skulle vi ett gäng i stallet rida ut, mistänker att det blir mest skritt, eftersom det är så hårt och knöligt ute.. Men roligt med sällskap ändå, blir annars att man rider oftast själv, det är bekvämast, att inte behöva anpassa sig efter någon annan (a)

SKRIVET: 2012-01-08, kl 10:00:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Senaste inköp!

Förra veckan eller något kom min videokamera jag beställde! Min syster köpte nämnligen min digitalkamera mamma tidigare filmat med (på tävlingar och träningar) men nu när hon köpte den, så passade jag på att köpa en riktigt videokamera! Har inte testat den än, det blir nog på torsdag, men en så länge gillar jag den, för den är väldigt lätt och smidig! Dock måste jag köpa nytt minneskort, för med det jag har just nu kan man bara filma i 8min..

SKRIVET: 2012-01-08, kl 08:49:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

tävlingshysterin

Nu så här i början av året är det ju väldigt många som satsar på att kvala, majoriteten föröker nog kvala nationellt men en del satsar ju även på SM.
.
Det märks verkligen när man ska anmäla. Igår kl 18.00 öppnade Täby ryttarsällskap sin anmälan till tävlingen 19/2, finns endast en klass att rida där, La:P1.
Jag satt på plats och väntade på att klockan skulle slå 18 så att jag skulle vara säker på att få plats, satt och skämtade lite med Denice om hur töntigt det kändes att vara anmäld prick kl 18...
Typ som att man inte har annat för sig än att sitta och vänta in när anmälningen börjar xD
.
Dock så kan jag ju säga att jag inte var ensam över att vara orolig att inte komma med / ha bråttom att anmäla.
Klockan 18.00.23 var jag anmäld och då var vi 16 stycken!
Ungefär 2 minuter senare var vi 30 anmälda = full klass!
.
Sen ser man också hur det fylls på med reserver... Det finns ju fler än 30 som vill tävla.
.
Så det gäller att ligga i och hålla koll på när anmälningstiden startar om man vill få någon plats!
Lite sjukt att man ska behöva anmäla innan det ens gått en minut typ för att få plats, de som inte har tillgång till internet just då får ju inte vara med, kan kännas lite surt!
.
Det var ju inte så länge sen de införde "först till kvarn systemet" och i början tyckte jag inte om det men nu gör jag faktiskt det.
Så skönt att veta att man verkligen har kommit med och inte behöva gå och hoppas tills några dagar innan tävlingen bara för att ibland få reda på att man blivit bortlottad...
.
Mabel myser i sin föredetta bästa kompis Coffe´s transport...
.
//Tove

SKRIVET: 2012-01-08, kl 01:33:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Tur man var bäst från början..

Haha min syster hittade dessa bilder på sin dator, säger bara en sak, tur att man var proffs från början! ;)

Och ser ni fjanten i bakrunden med rosabyxor, och blå jacka? Det är Tove på en av ridskoleponnierna! :)

SKRIVET: 2012-01-08, kl 00:23:05 | PUBLICERAT I: Denices prylar

Ny Kategori!

Nu har jag gjort en ny kategori! Nämnligen Denices prylar! Tänkte nämnligen lägga upp lite då och då, beskrivning och inköpsställen på mina prylar! Tex. alla schabrak, sadlarna, hela tävlingsutrustningen? Ja ni fattar! :) De första inlägget kommer redan senare idag...

SKRIVET: 2012-01-07, kl 22:52:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Fredag 30/12

Fredagen den 30/12 (ca en vecka sen) så var vår kompis Antonia i mitt stall och tog lite bilder när vi red.
Denice åkte med transport dit vi står och så red vi tillsammans.
Några av bilderna blev riktigt härliga!
Bjuder på några stycken så att ni också kan få njuta av min skönhet (+ mig...).
Såhär roligt tyckte Mabel att det var att rida på terrängbanan och busa! Hon höll på å garva ihjäl sig...
hahaha

SKRIVET: 2012-01-07, kl 19:48:01 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Att rida med publik

Något som jag har blivit bättre på sen jag flyttade till Johannesberg (ca 2 månader sen kanske?) är att rida lika effektivt och som vanligt även när folk kollar på.

Det som har gjort att det blivit så är att det är mycket folk som rör sig i stallet och ofta kommer någon in i ridhuset för att kolla. Cafeterian i stallet har även fönster in till ridhuset och där sitter det också nästan alltid någon.

När jag stod på Denan var det i princip aldrig någon som tittade och sen när någon väl gjorde det så tänkte jag jättemycket på det och det blev som en slags spärr liksom.
Kunde ha gått jättebra innan men så fort jag såg att någon kollade blev det sämre, kan vara för att jag ville att det skulle gå ännu bättre när jag visste att någon kollade?

Kunde bli så att jag bara red och gjorde saker som jag visste gick bra också istället för att träna på det "dåliga".

Nu rider jag som vanligt fast det är folk som kollar på just mig och Mabel. Har lärt mig att koppla bort det och struntar helt enkelt i vad dom ska tycka.
Brukar tänka att det är jag som rider och känner min häst bäst, de som kollar skulle antagligen inte kunna göra det bättre!?

Sen en sak som jag tänkte på här om dagen. När jag kollar på folk som rider och som det inte går så bra för brukar jag inte bry mig så mycket eller spekulera mer i det. Så varför skulle någon bry sig om hur jag rider och hur det går för mig när jag tränar?

Just när det gäller träning så är det ju precis som ordet säger, träning...
Man ska träna på det som är svårt för att få det bättre, om andra kollar och ser "felen" så kan de ju också komma med tips. Ibland kan det verkligen hjälpa att höra vad någon annan har att säga, som ser det på ett annat sätt ;)

Jag tycker att det är väldigt nyttigt att rida bland andra som "håller ögonen på en", speciellt inför tävling. Kan ju lätt ställa till det för en om man inte är van med blickarna.








SKRIVET: 2012-01-07, kl 17:50:44 | PUBLICERAT I: dtDressage inlägg

Halloj!

Nu sitter vi och chillar gaaalet! Har nyss skickat en grym gästbloggning till Rosanna! Så snart kommer ni läsare få dela bloggen med andra, hoppas alla får plats! ;)

Jag (Denice) har även visat lite hemligablogg grejjer för Tove ;) Som är mer oteknisk än en gammal pensionär!
Jag (Tove) sitter här med Denice och har nyss blivit några IQ smartare.

Vi tar över våra ansikten för inte alla paparazzi ska tjäna så mycket på bilden...

SKRIVET: 2012-01-07, kl 15:26:08 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Fönar som aldrig förr!

Tjenicen! Sitter å fönar håret, jag och Tove ska nämligen träffas över en något sen lunch! Blir lite blogg snack, vi har nämligen fått en gästbloggning hos en riktigt, riktigt stor hästblogg! Super kul verkligen! Men ni kommer få reda på när den ligger ute! :)
Appen dampar SOM VANLIGT! därför blir det ingen bild..

SKRIVET: 2012-01-07, kl 14:08:31 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Säkerheten

Kameran hade inga batterier så kunde tyvärr inte fota stallet, eller i så fall med mobilen men då blir korten inte lika bra.


Tänkte berätta en annan sak om stallet istället som jag personligen tycker är väldigt bra och smart tänkt!
Nämligen en sak som har med säkerheten att göra.

Hur ofta är det inte som man inte hittar sin grimma eller grimskaft?
Tänk om det skulle börja brinna just när grimman är borta? Vi har väg 77 nära stallet och den är väldigt hårt trafikerad och jag är säker på att ingen bara vill släppa ut sin häst och riskera att den hamnar där bland bilarna!

De har löst det som så att det finns röda så kallade brandgrimmor och grimskaft som ALLTID ska hänga utanför varje häst och får alltså bara användas vid en nödsituation.

Tycker ni att det är bra eller är det någon som tänker på annat vis? Har någon en smartare lösning?
Vill gärna höra! :)


//Tove

SKRIVET: 2012-01-07, kl 12:50:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Pessoa - Hackamore

Igår när jag var ute och skrittade på hackamore, kom jag på att hackamor har ganska liknande effekter som pessoa?

Pesso är ett bett jag verkligen inte föredrar, om varför kan du bla. läsa här iaf, pessoabettet ger dubbla signaler, när man tar i tyglarna trycker nackstycket på de känsliganerverna i nacken, vilket gör att hästen sänker huvudet, men samtidigt som de trycker på närverna, åker bettet upp i gommen, vilket gör att hästen vill kasta upp huvudet, kost sagt, det ger dubbla signaler, men egentligen gör hackamore samma sak? Man tar i det, så trycker de i nacken och nosryggen samtidigt! Så att ta för mycket i ett hackarmore, är egentligen lika taskigt som att rida med pessoa? Har jag rätt eller är jag helt ute och cycklar? ( vilket jag säkert är, men detta är en tanke som slog mig ;) )


Asså, egentligen blir effekten ganska lika? :)

SKRIVET: 2012-01-07, kl 12:38:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

sammanfattning av tävlingsåret 2011

Vår allra första start gjorde den 22/4 i Rimbo på deras så kallade Chicken cup.
Startade Lb:1 på 68,9 % och kom 3:a. Red även La:1 på 64,2 %.


.
8/5 tävlade vi hos Täby Ryttarsällskap, Lagtävlansprogrammet 03 63,1 %.
.
Den 22/5 red vi finalen i division 1 (individuellt) som bedömdes av 3 domare.
La:p1, fick 55 %. (regional)
.
8/5 Hallstavik La:1 66,3 %.
.
6/5 var det tävling i Rimbo igen.
Lb:1 70,6 % vinst. La:1 63,9 %.


.
Roslagens rid och körklubb (hemmaklubben) 18/6.
La:1 62,1 % Lb:1 67,5 2:a.



.
Frösåker ryttare 6/8.
Lb:1 64,1 % La:1 68,9 vinst.


.
4/9 bergsviks ridsportförening.
La:1 62,6 % La:P1 60,5 %
.
Börje sportklubb 25/9.
La:1 67,1 % vinst.


.
9/10 Överby hästsportförening, omgång 1 division 2.
Lb:1 65,8 % 2:a, laget blev också 2:a.


.
16/10 Högbo ridklubb.
La:p1 57,3 % Fei inledande 57,3 % (regionala, 3 domare)
.
22/10 Årsta runsten
Fei inledande 58,9 % (regional, 3 domare)
.
23/10 Rimbo division omgång 2.
Lb:0 70,6 % vinst Lb:1 67,9 % 2:a. Laget vann!

.
30/10 Täby ryttarsällskap final div 2.
La:1 66,3 3:a. Laget vann finalen alltså hela division 2!!
På bilden har vi ju dock 2:a pris rosetter fast vi vann men de hade räknat fel så vi fick byta och har nu de rätta sakerna...
.
Inte säker på om jag fått med alla men tror faktiskt det, jobbigt när alla tävlingar inte finns under mina resultat på tdb och man måste leta upp dom själv.
Som ni ser har det vart en hel del blandade resultat men faktiskt väldigt mycket bra starter under året. Sen visar ju inte resultatet det viktigaste, känslan...
Ibland kan man ju vara riktigt nöjd med ritten men sen får man protokollet där det visar sig att domaren inte höll med för 5 öre. Självklart kan det ju också vara så att man gjort en skitritt men domaren tyckte att det var bra.
Svårt när det är en bedömningssport, har både för och nackdelar men det har ju det mesta ;)
Bara hoppas nu att 2012 blir lika bra och roligt som 2011!
//Tove

SKRIVET: 2012-01-07, kl 11:32:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Stallet

Tänkte berätta lite om stallet jag står i!

Tyvärr har jag inget eget stall, utan står inackoderad i ett stall som ligger ca 2-3km hemifrån mig :)

På gården finns det två stall, det "stora stallet" och det "lilla stallet" Jag har Hamilton i stora stallet, i det stallet är det 11boxar, varav 3 är tomma förtillfället, i stora stallet är det en unghäst (en snart tre-årig welsh valack), två ponnyer och fem stora hästar, i det lilla stallet är det sex boxar, där det står en unghäst (en två åring) ett russ, och resten stora hästar. Alla hästar på gården är privata, alltså finns det ingen ridskola, vilket jag tycker är OTROLIGT skönt, har växt upp på ridskola, när man själv red på ridskola var det kul, men när man skaffade egen häst som man hade inackoderad på ridskola är det verkligen inte kul, aldrig få vara ifred, barn som frågar osv. osv.

Nackdelen med stallet jag står i, är att det inte finns ridbana eller ridhus, ridbana har vi blivit lovade, men av någon anledning har vi tyvärr ingen än.. Vilket är surt! Men Det finns en fin anläggning med ridbana och 22*80 ridhus 15min skrittväg bort, så man överlever! Dit rider jag ofta, flera dagar i veckan, men det skulle vara bekvämt att ha ett ridhus på samma anläggning! Eller som Tove, ridhuset sitter ihop med stallet ;)


Tyvärr är de här dom bästa bilderna jag har.. Men det är otroligt fint! :)

SKRIVET: 2012-01-07, kl 10:49:04 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

vaken!

Godmorgon på er!
Har vart vaken sedan 9 ungefär men har suttit och skrivit ett långt inlägg sedan dess som kommer upp medan jag är i stallet.
Ska faktiskt till stallet alldeles strax, när någon kan skjutsa...
Förutom att rida så tänkte jag även ta lite bilder på och i stallet :)
Dagens jobb för ponnyn blir ett pass i ridhuset, träna program nu så att vi är redo när tävlngarna börjar!
//Tove

SKRIVET: 2012-01-07, kl 10:16:31 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

God morgon!

Hej på er :) Vaknade nyss, skulle gå upp halv 10, oops! Aja, ska försöka gå upp snart..

Idag blir det är åka upp till stallet, och skritta till ridhuset, måste vara i toppform till första tävlingen! Senare skulle jag och Tove hitta på något, kul de med! :)

Hörs senare!
/ Denice

SKRIVET: 2012-01-07, kl 09:19:00 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

In the past...

Känns så roligt att ha en blogg på riktigt igen, som är seriös och bra!
Hade en egen för bara några veckor sedan men tröttade och hade ingen inspiration nu över vintern när det inte var några tävlingar och så. Mycket roligare att vara två som kan stötta upp bloggen om det behövs!
Ska göra det så roligt och intressant som möjligt för er så att ni blir fast här, vi två har mycket olika åsikter om det mesta så det kan bli spännade ;)
.
Sen så är vi ju faktiskt inte helt nya med att blogga tillsammans heller...
År 2009 hade vi en blogg som var... hmm hur man nu ska beskriva det? PINSAM!? HEMSK!? Det var nog den mest rätta förklaringen.
Bloggen finns otroligt nog kvar men hoppas för guds skull att vi inte hade en enda läsare.
Kommer antagligen aldrig vare sig länka den eller skriva ut namnet på den för då skulle vi bli idiotförklarade så in i bomben kan jag lova, men man vet ju aldrig hur det blir lite senare??

Men lite måste man ju bjuda på sig själv så skriver några rader som står på bloggen och inte är allt för pinsamma, men detta räcker gott och väl för stunden! Läste igenom den häromdagen och så vi skrattade! För att inte tala om när vi såg videosarna...
.
Hoppas för Guds skull att vi inte var seriösa!

Vet inte vad jag ska skriva mer nu men eftersom jag är med och äger denna blogg så skriver jag vad jag vill!!
.
Har fått 2 kg godis så nu måste jag äta mycket så att det inte ruttnar!
.
Vet du en sak? Jag vet en sak, eller många saker men jag tänker bara säga en av dom nu.
Jag vet att en båt flyter. Fast det gjorde inte Titanic... Så då vet jag ju egentligen inget... Buhuu jag är korkad :(



Söta var vi ju också.....

//Tove

SKRIVET: 2012-01-07, kl 08:19:00 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Sån där sak...

Alla som Älskar hästar måste göra detta!

Har du/har du haft en...
Egen häst?: Jaa:)
Foderhäst?: Ja :)
Medryttarhäst?: nej

Din häst/favorithäst :

Namn: Sjöaryds Hamilton
Smeknamn: Hamilton, Cp, Hampe plupp :)
Färg: Bajsbrun <333333
Ålder: 13år (fyller 14 i april )
Kön: Valack
ras: dartmoor/fullblod
Bästa minne med?: Första dressyrtävlingen :)
Sämsta minne med?: Ehm, all jävla lastträning... men utan den, hade jag inte kunnat uppleva det bästa minnet!
Högsta ni hoppat?: 120 cm eller 110cm... kommer inte ihåg vad hindret jag ocg Cornelia låg på tillslut ;)
Har du tävlat, och isåfall i vilken gren?: Hoppning/dressyr
Hur ser din grimma till hästen ut: Blå
Hur ser sadeln ut?: Svart och Brun
Tränset?: Svart och Brun
Hur mycket tycker du om hon/han?: Såklart han är min lilla cp-ponny <3

Favorit..
Ras?: Vet ej
Färg på häst?: Isabell!
Gångart?: galopp
Ridskola?: Helt klart Lottas i Hallsta!
Häst/ponny?: Hamilton!

This or that..
Stegra/bocka?: Stegra
Stor häst/ponny?: Ponny för att man måste ta vara på tiden, men storhäst är nästan roligare att rida...
Hjälm med ventilation/hjälm utan?: Utan helt klart!
Ridskor/ridstövlar?: Ridstövlar O.o
Hjälm/väst?: Hjälm
Sporrar/spö: spö
Rida själv/rida i grupp?: Själv är typ 100ggr mer nice!
Hoppning/dressyr?: Dressyr <33

Hur många … har du?
Ridbyxor: 4st 2 vita 2till vardags :)
Hjälmar: 1 eller två..
Ridskor: Har några jag inte navänder, 2-3st kanske?
Ridstövlar: 1par
Ridspön?: 4
Sporrar: 1 par
Ridstrumpor: Ingen aning, tappar bort dom heeela tiden xD
Kavajer: 2 st

Hur många ... har du/din häst?
Schabrak: Haha vilken fråga! För många enligt mamma, för få enligt mig ;)
Sadlar: 3
Träns: Haha samma svar som på schabrak frågan ;)
Benskydd: 4par tror jag.. ( om inte lindor räknas då äre typ 15st MINST)
Grimmor: 5 kanske :)
Skor: 4på sig nu (y)

Tävlingar! (Ridläger räknas)
Har du tävlat i hoppning?: Ja
Har du tävlat i dressyr?: Ja
Har du tävlat i fälttävlan?: Nä
Har du tävlat i galopp?: Njet
Har du tävlat i en annan gren?: Ja (gymkana på ridskolan när man va liten (7y) )
Har du ett par vita ridbyxor?: Ja
Har du en tävlingskavaj?: Ja
Har du en tävlingsskjorta?: Ja
Har du ett vitt schabrak?: Ja
Har du vita benlindor?: Ja
Har du en blå/gulrosett?: Nä inte än ;)
Har du en blå rosett?: Nä
Har du en gul rosett?: Nä
Har du en röd rosett? : Ja
Har du en grön rosett?: Ja :P
Har du en vit rosett?: Nä
Har du en clear round rosett?: Ja
Har du en annan sorts rosett?: Nä :p

Kan du..
Knoppa?: Ja
Göra inbakad svansfläta?: Ja
Sadla?: Ja
Tränsa?: Ja
Sätta på ett täcke?: Ja
Kratsa hovarna?: Ja
Rykta? Ja
Få en häst att gå i form?: Ja
Hoppa en bana?: Ja
Duscha en häst?: Ja

Har du...
Skrittat?: Ja
Travat?: Ja
Galopperat?: Ja
Hoppat?: Ja
Fått en häst i form?: Ja
Haft gymkhana?: Ja
Lekar till häst? Ja
Galopperat barbacka över ett sommarfält?: JA!
Hoppat barbacka? hur högt?: Ja, typ 80 cm
Stått på en häst?: Ja
Ramlat av?: Haha ja xD
Suttit i damsadel?: Ja
Travat i damsadel?: Ja
Galopperat i damsadel?: Ja
Suttit bak och fram på en häst?: Ja
Suttit på en stegrande häst?: Ja
Suttit på en bockande häst?: Haha, väldigt många gånger!
Suttit på en skenande häst?: Ja
Ridit ut i grupp?: Ja
Ridit ut själv? Ja
Varit med på en show/uppvisning ridandes till häst?: Ja

Har du ridit en...
Arab?: Ja
Shettis?: Ja
Ardenner?: Nä inte vad jag kmr ihåg :p
Connemara?: Ja
Korsning?: Ja
Svensk ridponny?: Ja
Gotlandsruss?: Ja
Falabella?: nej
A-ponny?: Ja
B-ponny?: Ja
C-ponny?: Ja
D-ponny?: Ja
Storhäst?: Ja

Äger du (en/ett/flera)...
Pälsglans?: Ja
Hovolja/hovfett?: Ja
Flätgele: Nä
Torrschampo?: Nä
Hästschampo?: Ja
Ryktsten?: Ja
Rotborste?: Ja
Ryktborste?: Ja
Ryktskrapa?: Ja
Hovkrats?: Ja
Mankam?: Ja
Svansborste?: Ja
Plastborste?: Ja
Massageborste?: Ja

SKRIVET: 2012-01-07, kl 00:34:46 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Tack!

Vill bara tacka dom som har gett så snälla kommentarer om header, super kul! Har hållit på med designen HELA dagen idag! Från 11 på morgonen till runt 11 på kvällen, eller va i stallet i tre timmar och ätit så 8timmar kanske? Så då är det superkul att få positiva kommentarer!

Fortsätt så! (y)

Haha va tvungen, som Tove skrev tidigare, man måste bjuda på sig själv!

Eller hur Tove, visst ska man bjuda på sig själv? ;)

SKRIVET: 2012-01-07, kl 00:00:23 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Så här tycker jag att en bra blogg ska vara

Hur ska en bra blogg vara? Vad är det som får folk att vilja läsa och bli intresserade egentligen?
Hur ska man få andra att bli beroende av ens blogg? Hur gör man så att personen i fråga bara måste kolla på bloggen när man är på datorn och verkligen är intresserad?
När jag börjar följa en ny blogg så märker jag det inte, det blir bara så naturligt och självklart liksom.
-Först och främst ska den vara varierad.
Det är inte kul att läsa lååånga och många inlägg om dagens ridpass och hur fin ponnyn/hästen var, det blir för tungt i längden.
.
-En annan sak som är görviktig att tänka på är att inte skriva så att texten sitter ihop och allt bara flyter samman. Då orkar man inte läsa hur bra och intressant inlägget än var.
.
-Skriv inte heller förkortningar som omg, nt, ngt och så vidare. Det känns det så oseriöst...
.
Något som jag stör mig riktigt mycket på och gör att bloggen går fetbort är när man börjar inlägget med:
orkar egentligen inte blogga just nu men gör det i alla fall... blablabla
Hur kul är det på en skala 1 till 10 liksom? Det är antagligen lika tungt och tråkigt att läsa som det var att skriva...
.
Fräscha och fina bilder är alltid lika roligt, det tycker nog de flesta!
.
Det som utan tvekan är megaviktigt är att våga bjuda på sig själv så att läsarna lär känna just dig för det är då de vll fortsätta läsa och veta hur det går med tävling, träning och allt annat!
.
Lite tips som åtminstone får mig intresserad och nyfiken på bloggen...

SKRIVET: 2012-01-06, kl 23:13:51 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Så rackarns surt!

Nu under vintern har jag letat efter tävlingsskjorta, men som vanligt finns aldrig dom saker jag vill ha! Bara jätte fula saker.... :((

Den första jag ville ha är en vanlig vit med kingslandmärken, men de va tydligen en skjorta från en jättegammal kollektion... hittade den i globen, men SÅKLART fanns inte min storlek :( så gav upp, och ville ha en Kingsland Venice (haha ja mitt favoritmärke är kingsland, och de kommer ifrån en dressyrnörd!) men förståss så var den skjortan i vinterkollektionen, så den är slutsåld och kommer inte in mer, mejlad och frågade en butik om dom skulle få in en vit strl xs, vet ni vad dom svarade?: "Hej, tyvärr är den slutsåld och kommer inte in igen eftersom det är en säsongsvara, men vi har blå strl L i lager om det är intressant?"

Vad tänkte dom med?

Bah hej! jag vill ha vit strl xs, okej, men BLÅ L är ju samma sak! Sur man bli på försäljare som bara försöker sälja allt..


Vit mums! - Blå blääää

SKRIVET: 2012-01-06, kl 22:28:14 | PUBLICERAT I: Toves inlägg

Tove och Mabel

Jag är då bruden som Denice snackade om i sitt presentationsinlägg.
Mitt namn är Tove Bernström och jag är också 15 år och har en d-ponny, hon är ett sto och heter Stackarps Mabel. Mabel har bott hos mig sedan början av mars 2011 tror jag.
Vi tävlar också men bara i dressyr. Hittils har det blivit mest lokala tävlingar LB/LA med en hel del vinster och placeringar. Största fokus har dock legat på att få den lilla damen att tycka tävlandet är roligt och ha framåtbjudning.
Men nu känns det som att vi är på gång då hon är lite halvgalen och piggare än någonsin.
.
Jag gör ju självklart annat än att bara vara i stallet som ni kanske förstår? Bland annat så är jag med kompisar, fotar (ibland...) och pluggar.

SKRIVET: 2012-01-06, kl 22:15:09 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Tävlingsabstinens

När den värsta tävlingsabstinensen gått över, så var det dags att anmäla till årets första tävling, vilket för mig galet tävlingssugen!

Första tävlingen för året blir om drygt en månad! Det blir en LC:1 ( som jag inte tror kommer gå någe bra, eftersom det är så få och lätta moment) och en LB:1 på Högboridklubb Är gaaalet taggad! Tove ska också dit och flera andra kompisar också! Ska bli riktigt kul :) Dock är det en bit att åka, tar runt 2 timmar, är så bekväm med att alla tävlingar brukar ligga runt 1 timmes resväg, stackars dom som bor i typ.. Norrland! Måste vara jätte långt för dom att åka!

Snart blir det dags för Hamiltons vrålåk att rulla lite mer på vägarna, hihi! :)


SKRIVET: 2012-01-06, kl 22:00:58 | PUBLICERAT I: Denices inlägg

Välkommna!

Hej!
Det här är en nyöppnad blogg jag och en brud vid namn Tove har startat!

Vi kommer skriva om åsikter, tävlingar och vår vardag!
En presentation om mig:
Jag heter Denice, är 15år och har en d-ponny som heter Sjöaryds Hamilton, vi tävlar LB/LA dressyr och LD/LC hoppning, vi satsar på dressyren, och tävlar hoppning på låg nivå. Hamilton har jag ägt sedan april 2011, och har bara lärt känna honom och byggd muskler den tiden jag har haft honom!
Förutom att umgås med min häst, gör jag det som de flesta andra gör, är med kompisar och pluggar (när jag hinner hehe.. ;) ) och äter mat!
Hoppas ni vill forsätta läsa, för den här bloggen kommer ÄÄÄÄGA!!

SKRIVET: 2012-01-06, kl 21:31:26 | PUBLICERAT I: Allmänt

HEJ

HEJ